Socialområdet i Region Midtjylland er i bevægelse og rollen som fagperson er i forandring. Fagpersoner oplever derfor, at de i endnu højere grad skal sætte deres specialistkompetencer i spil som konsulenter og formidlere med facilitering som deres fælles 3.
Forløbet ledes af Udviklingskonsulent og Grafisk facilitator Julie Joensen samt Specialkonsulent og Antropolog Louise Rosendahl Bomholt, der begge har mange års erfaring med feltet strategisk kompetenceudvikling og som facilitatorer i socialområdet og Region Midtjylland.
Facilitering er et fælles 3. på tværs af specialområderne og er en faglighed, der skal trænes og udvikles. Vi har brug for styrke vores fælles sprog og, bevidsthed, så det vi går rundt og ‘bare gør’ får form og indhold.
Faciliteringspiloten har til formål at styrke deltagernes fælles bevidsthed, sprog og værktøjer i forhold til facilitering og formidling.
Målet er at deltagerne får konkrete værktøjer, som kan bruges med det samme. Derudover får deltagerne forhåbentlig mod og lyst til at kaste sig ud i nye faciliteringsgreb, turde bevæge sig i dilemmaer og modstand samt finde deres indre tegner frem.
Skal du med?
Til efteråret starter et nyt forløb for nye piloter. Skal du med eller kender du en der skal? Deltagere fra alle specialområderne er velkomne.
Se mere her via linket til Plan2Learn
Du får fyldt “konsulentkassen” op med konkrete værktøjer og metoder, som du kan anvende i den daglige opgaveløsning. Du kommer til at arbejde med dig selv i rollen som facilitator, og øge din bevidsthed om hvilke vilkår og positioner der ændres, når man ikke udelukkende agerer som specialist, men også faciliterende konsulent og formidler.
Hvad siger de nye faciliteringspiloter selv til uddannelsen?
"Overordnet har jeg fået øjnene op for kompleksiteten i at have en faciliterende rolle og at det er noget, man kan blive ved med at øve sig i. Jeg har fået mange nye begreber og ord for det arbejde, jeg laver. Jeg er blevet mere bevidst om min rolle, og meget af indholdet kan jeg direkte overføre til min praksis."
Kirsten Friis-Hansen, Pædagogisk udviklingskonsulent, ergoterapeut, Specialområde Hjerneskade
"Udviklende rammer med ”højt til loftet”, lærerige øvelser og god plads til åben dialog og metakommunikation og refleksion. Udbyttet har været et fælles sprog med kollegerne, øget bevidsthed, ny meningsfuld og konkret praksisnær viden og værktøjer til at bruge i arbejdet med patienterne, de pårørende, kolleger og samarbejdspartnere. Jeg har allerede afprøvet dele af det i hverdagen med god succes. Lige så udfordrende det har været at lære nyt, lige så berigende har det været."
Dorthe Albæk, Logopæd, Tale & Kommunikation, Institut for Kommunikation og Handicap, Lemvig Sundhedshus