IKHs vejledere er specialister med mange års praksiserfaring som logopæder, specialpædagoger, fysioterapeuter, ergoterapeuter og musikterapeuter. Vi har erfaringer fra familieafdelinger, PPR, specialskoler, døgntilbud, dagtilbud samt hos forældre til børn med særlige behov over hele landet. 
Vi specialister i de helt særlige sager, hvor vi dagligt møder børn, unge og forældre i individuelt tilrettelagt forløb - til gavn for barn, forældre og fagpersoner.

Supervisionsforløb 

Sagssupervision er til fagpersoner der arbejder med børn og unge med komplekse funktionsnedsættelser og/eller alvorlig sygdom.

Temaer relateret til kontakten med borgeren og fagpersonernes rolle

  • Forældresamarbejde
  • Teamsamarbejde omkring barnet/den unge
  • Egenomsorg for personale.

Priseksempler:

Timetakst pr supervisionstime ved en medarbejder: kr. 1.500,-

Timetakst pr supervisionstime ved en gruppe på 4 medarbejdere: kr. 2.100,-

Transportudgifter: pr. time kr. 750,- + kmtakst

Kontakt IKHs Børneområde for et tilbud:

  • Områdeleder Tina Frederiksen på tlf. 2384 5255

IKHs psykologer og neuropsykologer har mange års praksiserfaring og forskellige specialer – herunder traumereaktioner.

Vi har erfaringer fra familieafdelinger, PPR, døgninstitutioner, specialskoler og dagtilbud og institutioner på det specialiserede børneområde.

Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen har tilknyttet IKHs Børneområde som landsdækkende leverandør af specialiserede ydelser til kommuner og familier.

Vejledningsforløb for fagpersoner 

Arbejder I med børn og unge med specialiserede behov og/eller alvorlig sygdom?

Har du eller dit team brug for faglig vejledning fra en af vores specialister?

Vi tilbyder vejledning og specialiseret viden tilpasset jeres sagsforløb.

Vejledningsforløb for fagpersoner eller forældre:

Timetakst: kr. 1.200,- 

Transportudgifter: pr. time kr. 600,- + kmtakst

Kontakt IKHs Børneområde for et tilbud:

  • Områdeleder Tina Frederiksen på tlf. 2384 5255

Eksempel på specialviden i praksis
En familiesagsbehandler har kontaktet IKHs børneområde. Hun og en gruppe fagpersoner efterspørger specialiseret viden vedr. en 11-årig pige med komplekse vanskeligheder. Pigen har en sjælden diagnose, som man har godt greb om, men også andre sociale og motoriske udfordringer, som kommunen savner viden om. Forældrene og netværket omkring pigen ønsker en vurdering af, hvordan indsatsen bedst kan understøttes.
Sagsbehandler beder IKH om et vejledningsforløb med fokus på pigens trivsel i familien, aflastning og skoletilbud. En af IKHs specialpædagoger udarbejder en plan for et vejledningsforløb, som umiddelbart efter igangsættes.    
IKHs specialpædagog mødes med sagsbehandleren, forældrene og fagpersonerne mhp. afklaring og uddybning af den ønskede indsats. Ud fra observationer af pigen i hjem og skoletilbud vejleder IKHs specialist pigens skole/SFO-tilbud samt aflastning en time om måneden i et halvt år. Samtidigt modtager forældrene 3-5 samtaler ved IKH-psykolog om det at være forældre til et barn med særlige behov og komplekse vanskeligheder.
Forløbet giver opdateret viden til den tværfaglige indsats, som allerede er i gangsat, og afrundes med et statusmøde med det formål, at sagsbehandler får de bedste forudsætninger for at vurdere den fremadrettede indsats, hvorefter IKHs specialister udformer et kort notat til sagen.