Til fagpersoner om læbe-ganespalte
Her finder du information særligt til fagpersoner vedrørende Ganespalteafdelingen på Institut for Kommunikation og Handicap.
Henvisning
Personer kan henvises til Ganespalteafdelingen gennem egen øre-næse-halslæge eller talepædagogen i kommunens Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR).
Læge eller talepædagog skriver en henvisning, hvor personens vanskeligheder beskrives, og deres egen journal vedlægges.
Kontakt os på telefon tlf.: 7847 9533 mellem kl. 8.30 - 12.30 alle hverdage, hvis du er i tvivl om, hvordan du laver en henvisning.
Rådgivning PPR
Er du talepædagog i PPR til et barn med ganespalte eller nedsat funktion af den bløde gane, er du altid velkommen til at kontakte logopæderne i Ganespalteafdelingen for en uformel drøftelse af barnets situation.
Du er også velkommen til at kontakte os for en drøftelse af, hvorvidt et barn skal henvises hertil, hvis du har mistanke om, at et barns vanskeligheder er relateret til den bløde ganes funktion.
Du kan kontakte os på telefon tlf.: 7847 9533 mellem kl. 8.30 - 12.30 alle hverdage.
Relaterede syndromer
Til sundhedsplejersker
Vores specialsundhedsplejersker rådgiver i forhold til spalterelaterede vanskeligheder, herunder spisning og information i forbindelse med operation af spalten. De følger børnene fra 0 - 3 år. Hvis du har spørgsmål eller ønsker at komme i kontakt med en af vores specialsundhedsplejersker, kan du kontakte vores administration på tlf. 7847 9533. Telefonen er åben alle hverdage mellem kl. 8.30 og 12.30.
Til tandlæger
Børn med læbe-ganespalte følges af vores specialtandlæger i afdelingen for at kontrollere væksten af ansigt og kæbe samt tandstillingen.
Mange af børnene får behov for tandregulering. Denne behandling begynder almindeligvis, når tandfrembruddet for de blivende tænder starter omkring 8-10 års alderen. Behandlingen er individuel og tilpasses den enkeltes udfordringer og behov.
Afdelingen har også en protetiker ansat, som laver både faste og aftagelige proteser til vores gruppe af patienter.